lære at puste æg og farve påskeæg uden kunstige farver

puste-æg-farve-påskeæg

Til en start så sørger vi for at vi ikke kan komme i kontakt, med salmonella når vi skal puste æg så de kan males til påskeæg. Det gør vi helst ved at spritte dem af, har vi ikke noget sprit så kan man også lade dem koge et kort øjeblik. Salmonella sidder typisk uden på skallen så indholdet skal man normalt ikke være bange for. Læs om fødevarestyrelsens anbefalinger om æg i hjemmet og puste æg til påske

Fat en nål. Frem med en nål og begynd at prikke hul i begge ender. Sådan indtil der kan komme en tændstik ind i hullerne. Når det er gjort så er vi klar til at puste æg, man begynder med at puste fra toppen af ægget, altså fra den tyndeste ende.

Med sytråd og tændstik. Snup en stump tændstik og bind sytråd i den, så kan du få tændstik stumpen ind i ægget og nu kan ægget hænge og pynte i hele påsken.

 

Mia har her en god video der viser hvordan man puster æg. Som tak kunne man abonnere på hendes youtube kanal. Antallet af abonnenter afgøre hvornår man har mulighed for at vise reklamer.

Farve påskeæg uden brug af kunstig farve

Hvis du ønsker at forsøge at lade naturen klare jobbet for dig med at farve dine påskeæg så kan det let gøres uden brug af kunstige farver. 

 

Du skal bruge

 

En lille strømpesok

Skaller fra løg

Et frisk rødkål

Lidt frisk plukkede blomster og blade

En gryde

Vand

 

Skær dit rødkål i store stykker. Herefter kan du lægge en blomst uden om dit påskeæg og komme ægget ind i et passende stykke strømpesok. Så lægge det ind midt i rødkålen og hæld vand over.

Dernæst skal det bringes i kog og så tag gryden af blusset og lad det køle af naturligt og så skal gryden i køleskabet natten over.

påskeæg-farvet-med-naturlig-farve

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

fandt du denne side nyttig - del gerne

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Flere indlæg